RSS

Bob – Imej baru??

25 Jul

Oh tidak disangka2, hari ni tanggal hari sabtu 25 Julai 2009, bob mengalami pengalaman yang mungkin menggelisahkan dan mungkin melucukan. se awal pagi jam 10 pagi, bob ke kedai gunting rambut yang belum pernah masuk, bob masuk kedai tu pun sebab dekat dgn umah, so jimat masa dan tenaga sikit, so bob pun guntingla rambut.

seorg lelaki india bertubuh kecil (mcm budak sekolah) bersiap sedia untuk memotongkan rambut,pelik jugak sebab dia tak guna mesin. sekali zarrrpp…… guntingan yang memeritkan jiwa dan raga, die tergunting lebih bahagian rambut, guntian tersebut menyebabkan rambut menjadi senget dan bertebuk.. bob pun memanggil bos dia, habis dimarahinya india budak sekolah tu, hatiku terasa panas, nak marah bende dah berlaku, so nak balik umah, x sanggup lak sebab rambut tak siap lagi, lantas bos me-repair rambut di kepala bob, dia kata nak bagi cover, kene botak.

so, bob pun terfikir, btol juga, itu sahaja yang boleh cover guntian yang salah tadi. so untuk pertama kali dalams sejarah hidup bob selama 25 tahun ini, bob akhirnya pernah merasai botak.. hehe apa boleh buat, dah nak jadi,

bila dah botak, rasa ringan kepala, dan ada pulak bentuk ‘ M ‘ kat jambul, pelik, tapi ianya benar. tapi bila ke pasaraya, orang sekeliling pandang lain macam jer, mcm la bob ni perompak, aduhh pengalaman baru ni, persepsi orang terhadap kita, maka benarlah kata orang, imej tu penting, kita lah yang mencorakkan imej kita ni mcmn..baik, or buruk..

macamana la nak berhadapan dengan staff kat tempat keje nanti.. mcmn nak cover ekkk??
fikir solution..ermm…

 
1 Comment

Posted by on July 25, 2009 in Uncategorized

 

One response to “Bob – Imej baru??

  1. Abihaiqal

    July 29, 2009 at 2:15 am

    Salam,
    Oklah tu Bob…sekarang ni dah pakai kupiah. Alangkah beruntungnya kalau kita dapat mengamalkan sunnah nabi tu. Teruskan perjuanganmu….

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: