RSS

Komen untuk Che Det

27 Jul

Bob ingin komen sikit tentang cetusan rasa dan hati oleh Dr. M dalam laman blognya. sila klik link

Ini cume pendapat peribadi bob sahaja. Ternyata apa yang diluahkan oleh Dr. M itu bob sokong dengan pendiriannya. Memang kini, telah nampak, agenda bukan Melayu untuk menguasai negara dengan memperlekehkan hak keistimewaan Melayu. Baru-baru ini, Manoharan dari salah sebuah parti pembangkang dengan selamber ingin hak keistimewaan bumiputra di samaratakan dengan bukan Bumiputra.

Ternyata, mereka kini sudah berani mempertikaikan hak keistimewaan Melayu. Wahai bangsa Melayu, berhati-hatilah, dengan agenda dan tuntutan mereka ini. Janganlah kita asyik berpolitik sedangkan anak-anak bangsa Melayu kita leka dengan membuat perkara-perkata tidak berfaedah. Contoh, bangsa mana yang majoriti yang merempit. Bangsa mana yang banyak hisap dadah. Bangsa mana yang banyak mencontohi gaya budaya kuning seperti gothics dan sebagainya. Lihat sahaja anak-anak remaja sekolah kita, bagaimana dengan mereka. Ramai juga dikalangan mereka merokok, melepak, kemana halatuju mereka.

Bangsa bukan Melayu kini menguasai bandar dengan memonopoli kawasan baru. Lihat sahaja apabila kawasan perumahan baru dilancarkan, cube lihat jikalau tidak tanglung merah yang berada dirumah-rumah itu. Mungkin ini juga satu taktik untuk menguasai sesuatu kawasan.

Wahai pemimpin2 MELAYU, bukalah mata, bukalah hati. Sama-sama lah fikirkan masalah ini..

-BOB-

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 27, 2009 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: