RSS

Ujian vs Pengajaran

28 Jul

Isnin – 27 Julai 2009 : Pada hari ini bob tidak dapat melelapkan mata dengan tenang disamping tidak dapat tidur dengan lena. Ini adalah kerana memikirkan kejadian2 yang telah menimpa diri bob. Kejadian ini mungkin membuatkan bob berputus asa. Bob terasa ini benar2 cabaran yang perlu ditempuhi.

Dalam keseorangan, bob meratapi ‘adakah ini sebagai ujian terhadap diri bob’ atau mungkin ini sebagai balasan atas apa kesalahan yang bob lakukan. Bob terfikir, apakah kesalahan bob sehingga menempuhi kejadian – kejadian seperti ini. macam -macam perkara berlaku terhadap bob beberapa bulan sebelum ni. Bermula dengan accident, rumah kene masuk perompak, banjir di ladang, kene serangan beruk dan monyet sehingga merosakkan tanaman, dan baru – baru ini kejadian khianat yang merosakkan projek tanaman bob. manakala semalam, ade pula orang mencuri site mirror motor bob yang baru sahaja ditukar hari sabtu lepas.. alahaiii.. ape la nasib..

Mungkin ini satu petanda, dan mungkin satu ujian buat diri bob.. wahai bob, bersabarlah.. Allah sentiasa bersama orang2 yang sabar..

-BOB-

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on July 28, 2009 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: