RSS

Kerana diriku adalah milikmu..

20 Jun

Di saat kita bahagia dan gembira, jgn lupa ada org yg bersedih di belakang kita.. Di saat kita sedih, jgn dilupa ada org tersangat gembira di belakang kita.. Di saat kita dalam kesusahan, jgn dilupa ada org yg dalam kesenangan di blkg kita, Di saat kita dalam kesenangan jgn dilupai ada org dalam kesusahan di belakang kita… begitulah lumrah alam di dunia yg fana ini..

Manusia dijadikan sebagai insan kerdil yg lemah dan tidak lari dari ujian dari yg maha esa.. Maka tidak mustahil, dikala kita dlm kesenangan, maka seharusnya kita sedar bahawasanya kita sedang di uji dan sebaiknya perlu berdoa supaya dengan kesenangan itu tidak melalaikan kita kpd yg maha esa..

Disaat kita gembira diatas kesedihan org lain, maka sebaiknya kita sedar bahawasanya kegembiraan kita itu tidak kekal jika Allah ingin menariknya kembali, sebaiknya dia perlulah sedar kegembiraan itu juga merupakan ujian dari nya. Maka seharusnya waspadalah kita bahawasanya apa yg terjadi kepada diri kita kini adalah kehendak yg maha esa, ini lah ketentuan dari nya.. Maka kita perlu sedar dan waspada dengan ujian yg dtg dlm pelbagai bentuk, sedar atau tidak sedar kita sebenarnya diujii..

Ya Allah, aku insan yg lemah, insan yg hanya meminta pertolongan dari mu, kepada mu jualah tempat ku mengadu, dahulunya aku terlupa seketika bahawasanya aku sedang diuji, diuji tanpa kusedari… ya Allah, di malam hari yg dingin ini, aku memohon agar engkau memberiku hidayah dan petunjuk di atas apa jua yg aku lakukan di dunia ini sebagai tempat persinggahan menuju ke akhirat…

Tiada lah yg lain dari mu ku serahkan urusanku kepada mu ya Allah, cukuplah bagiku, engkau sentiasa ada disisiku di kala aku susah dan senang, gembira dan sedih, ku serahkan diriku kepadamu. buatlah yg terbaik untuk diriku.. kerana diriku adalah milikmu..

SHAH
21 June 2012
1.15 a.m

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on June 20, 2012 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: